Maatschappelijk betrokken club

Net als veel andere eredivisie voetbalclubs doet Roda JC ook veel op maatschappelijk gebied. Roda JC Midden in de Maatschappij heeft laatst met de gemeente Kerkrade een convenant gesloten. Ook houdt de club ook dit jaar weer een actie voor de voedselbank, en speelt het G-team regelmatig zijn wedstrijdjes.

Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij

De Gemeente Kerkrade en Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij gaan steeds nauwer samenwerken. Onlangs is er een nieuw convenant ondertekend in het Parkstad Limburg Stadion. De overeenkomst werd getekend door Wim Collard Algemeen Directeur van Roda JC en de wethouder van sportzaken van de gemeente Kerkrade Jo Schlangen. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken dat ze verschillende projecten op sociaal maatschappelijk gebied naar een hoger niveau willen brengen. Roda JC gaat onder ander stageplekken aanbieden aan leerlingen uit het speciaal onderwijs, en ook gaan ze arbeidsmatig werk voor cliënten van zorginstellingen aanbieden. De Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij is een  zelfstandige tak binnen de club, met een professionele organisatie en een eigen exploitatie. De Stichting heeft al ongeveer 80 partners waarmee ze allerlei maatschappelijke projecten ondersteunen.

Roda JC en de voedselbank

In 2014 heeft Roda JC voor het eerst een actie gehouden om de voedselbank te ondersteunen. In december worden er zoveel mogelijk houdbare levensmiddelen verzamelt voor de zes voedselbanken in Limburg. De voedselbanken van Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert hebben lijsten opgesteld van houdbare artikelen waar een groot tekort aan is.

We moeten hierbij denken aan koffie, thee, rijst, groenten in blik, blikken vlees en nog veel meer van dat soort artikelen. De actie werd afgetrapt bij Radio L1,  en vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten en van Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij ondersteunen deze actie. In Limburg zijn ongeveer 3.000 personen afhankelijk van de voedselbank.

Het Roda JC G- team

In 2015 is Roda JC gestart met een G-team, voetballers met een beperking. Het G-team wordt maandelijks getraind door oud Roda JC spelers zoals René Hofman, Pierre Vermeulen, Gène Hanssen, Michel Mommertz en André Broeks. De trainingen en de wedstrijden vinden plaats in het Parkstad Limburg Stadion. De spelers van het G-team trainen ook nog bij hun eigen club. Het G-team heeft veel sponsors die het mogelijk maken dat de spelers eigen shirts en trainingspakken hebben, en vervoer naar trainingen en wedstrijden.

© 2024 A MarketPress.com Theme